Penne s bazalkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Těstoviny Penne
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Olej olivový
  • 3 ks Bazalka
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 15.6 mg
  • Draslík 123.4 mg
  • Vláknina 1909.8 mg
  • Vitamín A 1909.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vroucí osolené vodě vaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.

  • 2

    Listy bazalky omyjeme, očistíme a společně s česnekem rozdrtíme v hmoždíři. Přidáme ementál a přimícháme olivový olej.

  • 3

    Uvařené penne vložíme do velké pánve, přidáme máslo a důkladně promícháme. Přidáme bazalkovou omáčku, osolíme, opepříme a na mírném ohni za stálého míchání prohřejeme.

  • 4

    Poté penne ihned podáváme a zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu