Penne s bazalkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 22 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 15.6 mg
- Draslík 123.4 mg
- Vláknina 1909.8 mg
- Vitamín A 1909.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí osolené vodě vaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
-
2
Listy bazalky omyjeme, očistíme a společně s česnekem rozdrtíme v hmoždíři. Přidáme ementál a přimícháme olivový olej.
-
3
Uvařené penne vložíme do velké pánve, přidáme máslo a důkladně promícháme. Přidáme bazalkovou omáčku, osolíme, opepříme a na mírném ohni za stálého míchání prohřejeme.
-
4
Poté penne ihned podáváme a zdobíme nasekanou pažitkou.