Staropražský losos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Losos - filety
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Řeřicha
  • 60 g Řeřicha
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 244.4 mg
  • Draslík 570.5 mg
  • Vláknina 680.6 mg
  • Vitamín A 680.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Losos: Máslem vymažeme pekáč a na něj v jedné vrstvě klademe osolené a opepřené porce lososa.

  • 2

    Zakryjeme těsně alobalem a 15-20 minut pečeme v předehřáté troubě při 180 °C, až je losos dobře propečený.

  • 3

    Omáčka: Rozmixujeme smetanu, řeřichu, máslo, mouku, citronovou šťávu, žloutek, osolíme a opepříme. Přelijeme do hrnce a zvolna vaříme, až omáčka zhoustne. Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Kousky lososa přelijeme omáčkou a podáváme. Zdobíme řeřichou.

Komentáře k receptu