Staropražský losos
Suroviny
- 750 g Losos - filety
- 20 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Řeřicha
- 60 g Řeřicha
- 90 g Máslo čerstvé
- 1 g Pepř černý mletý
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 40 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 45 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 244.4 mg
- Draslík 570.5 mg
- Vláknina 680.6 mg
- Vitamín A 680.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Losos: Máslem vymažeme pekáč a na něj v jedné vrstvě klademe osolené a opepřené porce lososa.
-
2
Zakryjeme těsně alobalem a 15-20 minut pečeme v předehřáté troubě při 180 °C, až je losos dobře propečený.
-
3
Omáčka: Rozmixujeme smetanu, řeřichu, máslo, mouku, citronovou šťávu, žloutek, osolíme a opepříme. Přelijeme do hrnce a zvolna vaříme, až omáčka zhoustne. Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem.
-
4
Kousky lososa přelijeme omáčkou a podáváme. Zdobíme řeřichou.