Dukátové buchtičky z bramborového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 15 g Tuk
  • 30 g Droždí
  • 30 g Cukr moučkový
  • 200 g Povidla jablková
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 130 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 79.1 mg
  • Draslík 723.3 mg
  • Vláknina 8700 mg
  • Vitamín A 8700 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 323.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme na kaši. Do vlažného mléka rozdrolíme droždí a necháme na teplém místě vzejít.

  • 2

    Brambory promícháme s moukou, přilijeme kvásek, přidáme vejce, cukr a vypracujeme těsto, které necháme chvilku kynout.

  • 3

    Z těsta vytvarujeme přibližně stejně velké kuličky, každou pomažeme rozpuštěným máslem a jednu vedle druhé vyskládáme na vymazaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Minutu před koncem pečení polijeme buchtičky hrnkem plnotučného mléka, rychle vrátíme do trouby a necháme mléko odpařit.

  • 4

    Hotové buchtičky rozdělíme na talíře a doplníme jablečnými povidly.

Komentáře k receptu