Chřest zapečený s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 253.8 mg
- Draslík 341.9 mg
- Vláknina 5354.8 mg
- Vitamín A 5354.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest, svázaný do svazečků, uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený a okapaný chřest rozložíme do zapékacích misek a polijeme polovinou rozehřátého másla, posypeme polovinou strouhaného sýra a ochutíme solí a pepřem. Potom chřest se sýrem zalijeme rozšlehanými celými vejci a posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra, posolíme a popepříme a zalijeme druhou polovinou rozehřátého másla. Po té dáme misky zapéct na 10 minut, než ztuhnou vejce. Podáváme horké s pečivem.