Brambory vařené s brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 19 g
- Sodík 884 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 740.5 mg
- Vláknina 8333.3 mg
- Vitamín A 8333.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno.
-
2
V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, zmírníme oheň na minimum a lžící vkládáme strouhané brambory postupně do vroucí vody. Chvíli lžíci s bramborami podržíme ve vodě, aby se brambory nerozdělily. Jakmile brambory drží u sebe, lžíci vyndáme a postup opakujeme. Povaříme asi 10 minut, bramborové kousky scedíme, rozdělíme na talíře a posypeme rozdrobenou brynzou. V pánvi necháme rozškvařit na malé nudličky nakrájenou slaninu a pokrm na talíři slaninou přelijeme.