Brambory vařené s brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 200 g Sýr Brynza
  • 10 g Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 884 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 740.5 mg
  • Vláknina 8333.3 mg
  • Vitamín A 8333.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, zmírníme oheň na minimum a lžící vkládáme strouhané brambory postupně do vroucí vody. Chvíli lžíci s bramborami podržíme ve vodě, aby se brambory nerozdělily. Jakmile brambory drží u sebe, lžíci vyndáme a postup opakujeme. Povaříme asi 10 minut, bramborové kousky scedíme, rozdělíme na talíře a posypeme rozdrobenou brynzou. V pánvi necháme rozškvařit na malé nudličky nakrájenou slaninu a pokrm na talíři slaninou přelijeme.

Komentáře k receptu