Matjes v majonézové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1789 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 64.5 mg
- Vláknina 5144 mg
- Vitamín A 5144 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme.
-
2
Ušleháme smetanu a poté jemně smícháme s dvojnásobným množstvím majonézy.
-
3
Vymačkané okurky přidáme do majonézy a zamícháme.
-
4
Na závěr vykostíme matjesy, nakrájíme z nich slabé proužky a smícháme s majonézou.
-
5
Předkrm dáme do skleněné či porcelánové misky, obložíme citrónem nakrájeným na půlměsíčky a dáme vychladit.
-
6
Předkrm se podává velmi dobře vychlazený.