Omáčka na salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1252 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 110.5 mg
- Draslík 168.3 mg
- Vláknina 1837.5 mg
- Vitamín A 1837.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na slabé nudličky, vložíme je do pánve, rozškvaříme, posypeme moukou a usmažíme světlejší jíšku. Přilijeme horkou vodu, metlou dobře rozšleháme, povaříme, ve smetaně rozkvedláme vejce a vlijeme do omáčky. Dobře promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, krátce ještě povaříme a odstavíme.
-
2
Hlávkový salát omyjeme pod tekoucí vodou, necháme ho okapat, rozdělíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.