Hovězí jazyk se zavařeninovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 600 g Hovězí jazyk
  • 30 g Hrozinky
  • 20 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Cukr krupice
  • 2 g Nové koření mleté
  • 50 g Marmeláda rybízová
  • 100 g Petržel kořen
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 1120 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 160.5 mg
  • Draslík 858.3 mg
  • Vláknina 7590 mg
  • Vitamín A 7590 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jazyk vložíme do osolené vody, přidáme očištěný a pokrájený celer, cibuli, mrkev a petržel, bobkový list a uvaříme doměkka. Poté uvařený jazyk na chvíli ochladíme ve studené vodě a oloupeme.

  • 2

    Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nové koření a krátce orestujeme. Zasypeme moukou a opražíme, přidáme marmeládu, protlak, sůl, cukr, přilijeme vývar z jazyka a necháme na mírném plameni vařit.

  • 3

    Hotovou omáčku rozmixujeme ručním mixérem, přidáme plátky mandlí, hrozinky a víno a necháme přejít varem. Jazyk nakrájíme na plátky a vrátíme zpět do omáčky.

Komentáře k receptu