Bandurská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 29 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 74.8 mg
- Draslík 337.5 mg
- Vláknina 8097.8 mg
- Vitamín A 8097.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme den dopředu doměkka v 0.5 litru vody.
-
2
Pak je slijeme a druhý den oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
3
Do kastrolku si dáme 1/2 litr vody a když se začne vařit, vsypeme do ní 4 lžíce těstovinové rýže (např. tarhoňa) a vaříme ji přibližně 5 minut. Pak ji scedíme.
-
4
Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
-
5
V hrnci si za stálého míchání přivedeme k varu podmáslí, smetanu a máslo. Přidáme uvařenou těstovinovou rýži a brambory.
-
6
Přimícháme kopr, ochutíme solí, pepřem, krátce povaříme (asi 4 minuty) a podáváme.