Rybí placičky pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 225 g Pstruh
  • 75 g Strouhanka
  • 225 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bobkový list
  • 4.25 dl Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 53.9 mg
  • Draslík 1048.9 mg
  • Vláknina 7323.3 mg
  • Vitamín A 7323.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a na kostky pokrájené brambory dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut, poté scedíme a rozmačkáme.

  • 2

    Do kastrolku dáme plátky ryb s rybím vývarem a bobkovým listem. Přivedeme k varu a povaříme 8 minut. Plátky ryb poté vyndáme, dáme do mísy a rozebereme maso na vrstvičky. Kůži vyhodíme. Promícháme rybí maso s rozmačkanými brambory, jogurtem, solí, pepřem a pažitkou. Necháme vychladnout, přikryjeme a v lednici necháme 60 minut.

  • 3

    Na talíř nasypeme strouhanku. Rybí směs rozdělíme na 8 dílů a z každého vytvarujeme placku, obalíme z obou stran ve strouhance.

  • 4

    Pánev potřeme olejem a osmahneme na něm placičky 6 minut po každé straně.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu