Conchiglie s hřebenatkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Těstoviny Conchiglie
  • 600 g Hřebenatka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 ml Rajčatová šťáva
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 75 ml Voda pitná
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 845 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 732 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 136.3 mg
  • Draslík 697.3 mg
  • Vláknina 9439.2 mg
  • Vitamín A 9439.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme hřebenatky, vodu, polovinu citronové šťávy, cibuli, pepř, bobkový list a přivedeme k varu.

  • 2

    Zakryté zvolna vaříme, až jsou hřebenatky neprůhledné. Vyjmeme je, procedíme šťávu a uschováme ji.

  • 3

    Omáčka: rozpustíme máslo, přidáme nakrájené houby a mírně podusíme 2 minuty, občas zamícháme. Přidáme mouku a mícháme ještě 1 minutu. Nalijeme vodu z hřebenatek. Vaříme a mícháme ještě několik minut, až omáčka zhoustne. Vlijeme smetanu a rajčatový protlak a přivedeme k varu. Mícháme do zhoustnutí.

  • 4

    Ve velkém hrnci osolené vody těstoviny uvaříme podle návodu.

  • 5

    Těstoviny scedíme, potom je promícháme s máslem a zbývající citronovou šťávou. Do omáčky přidáme hřebenatky a prohřejeme je.

  • 6

    Rozdělíme na talíře. Na těstoviny nalijeme omáčku, ozdobíme petrželkou, citronovými řezy a servírujeme.

Komentáře k receptu