Conchiglie s hřebenatkami
Suroviny
- 40 g Cibule
- 15 g Máslo čerstvé
- 45 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 15 g Petržel - nať
- 125 g Žampiony čerstvé
- 500 g Těstoviny Conchiglie
- 600 g Hřebenatka
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 40 ml Rajčatová šťáva
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 75 ml Voda pitná
- 1 ks Citrony
- 1 ks Bobkový list
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 845 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 36 g
- Sodík 732 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 136.3 mg
- Draslík 697.3 mg
- Vláknina 9439.2 mg
- Vitamín A 9439.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme hřebenatky, vodu, polovinu citronové šťávy, cibuli, pepř, bobkový list a přivedeme k varu.
-
2
Zakryté zvolna vaříme, až jsou hřebenatky neprůhledné. Vyjmeme je, procedíme šťávu a uschováme ji.
-
3
Omáčka: rozpustíme máslo, přidáme nakrájené houby a mírně podusíme 2 minuty, občas zamícháme. Přidáme mouku a mícháme ještě 1 minutu. Nalijeme vodu z hřebenatek. Vaříme a mícháme ještě několik minut, až omáčka zhoustne. Vlijeme smetanu a rajčatový protlak a přivedeme k varu. Mícháme do zhoustnutí.
-
4
Ve velkém hrnci osolené vody těstoviny uvaříme podle návodu.
-
5
Těstoviny scedíme, potom je promícháme s máslem a zbývající citronovou šťávou. Do omáčky přidáme hřebenatky a prohřejeme je.
-
6
Rozdělíme na talíře. Na těstoviny nalijeme omáčku, ozdobíme petrželkou, citronovými řezy a servírujeme.