Tagliatelle s garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 375 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 400 g Garnát obecný
  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 40 ml Olej olivový
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1282 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 240.4 mg
  • Draslík 538 mg
  • Vláknina 11060 mg
  • Vitamín A 11060 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a smažíme mírně 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se. Vložíme nakrájené houby a zvýšíme teplotu. Mícháme asi 5 minut.

  • 2

    Přidáme rajčata, okořeníme podle chuti a mírně podusíme odkryté asi 20 minut nebo do zhoustnutí.

  • 3

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu.

  • 4

    K rajčatům přidáme vařené oloupané garnáty, smetanu a mírně vaříme asi 2 minuty, až jsou garnáti prohřátí. Okořeníme podle chuti.

  • 5

    Těstoviny důkladně procedíme a rozdělíme na nahřáté talíře. Na těstoviny upravíme garnátovou směs, ozdobíme petrželkou

  • 6

    a ihned podáváme.

Komentáře k receptu