Hříbkové lasagne
Suroviny
- 150 g Cibule
- 90 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Bazalka
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Hříbky čerstvé
- 300 g Sýr Čedar
- 150 g Lasagne
- 500 g Špenát listový mražený
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 90 g Mouka pšeničná hladká
- 900 ml Mléko plnotučné
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1161 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 727.6 mg
- Vláknina 4905 mg
- Vitamín A 4905 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 948.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji osmažíme v pánvi nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájené houby a drcený česnek a smažíme 5 minut. Přidáme mouku a mícháme ještě 1 minutu.
-
2
Vložíme rajčata, nasekanou bazalku, cukr, sůl a pepř podle chuti. Přikryjeme a podusíme 20 minut.
-
3
Bílá omáčka: na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme 1 minutu. Postupně přiléváme mléko. Mícháme a zvolna vaříme 2-3 minuty. Okořeníme, přidáme hořčici a sůl. Pánev odstavíme.
-
4
Osolíme a opepříme vykapaný špenát. Lžící vytvarujeme ze špenátu 24 kuliček.
-
5
Do zapékací mísy dáme jednu třetinu houbové směsi a navrch dáme 8 špenátových kuliček. Pokryjeme jednou třetinou omáčky a jednou třetinou sýra. Nahoru položíme polovinu předvařených lasagní. Vrstvy opakujeme a na závěr je posypeme sýrem.
-
6
Zapékáme 35 minut v troubě na 190 °C, až jsou lasagne do zlatohněda zapečené.