Štika s vinným cibulovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 108 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 151.5 mg
- Vláknina 4254.3 mg
- Vitamín A 4254.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu a víno, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, snítku petrželky, feferonky, osolíme, okořeníme a chvíli povaříme. Necháme vychladnout.
-
2
Do vychladlého vývaru vložíme očištěné a omyté porce štiky a vaříme je doměkka.
-
3
Příprava másla: Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zalijeme vínem a vaříme tak dlouho, až bude cibule úplně měkká a víno se vyvaří. K teplé cibulové kaši po částech přidáváme máslo a šleháme do zhoustnutí.
-
4
Porce štiky upravíme na talíře a přelijeme připraveným máslem.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.