Štika s vinným cibulovým máslem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Štika obecná
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Víno bílé
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Feferony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 151.5 mg
  • Vláknina 4254.3 mg
  • Vitamín A 4254.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu a víno, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, snítku petrželky, feferonky, osolíme, okořeníme a chvíli povaříme. Necháme vychladnout.

  • 2

    Do vychladlého vývaru vložíme očištěné a omyté porce štiky a vaříme je doměkka.

  • 3

    Příprava másla: Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zalijeme vínem a vaříme tak dlouho, až bude cibule úplně měkká a víno se vyvaří. K teplé cibulové kaši po částech přidáváme máslo a šleháme do zhoustnutí.

  • 4

    Porce štiky upravíme na talíře a přelijeme připraveným máslem.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu