Farmářský salát
Suroviny
- 150 g Brambory
- 90 g Sýr Parmezán
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 300 g Těstoviny Fusilli
- 200 g Rajčata Cherry
- 15 ml Balsamico ocet
- 90 ml Olej olivový extra panenský
- 7 ks Olivy černé
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 871 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 31 g
- Sodík 2653 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 457.7 mg
- Vláknina 25351.8 mg
- Vitamín A 25351.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, poté je slijeme a necháme důkladně okapat.
-
2
10 minut necháme v osolené vodě povařit fazolové lusky a nakrájené brambory. Slijeme a necháme vychladnout.
-
3
Připravíme si zálivku. Smícháme olej s octem, nakrájenou petržel, sůl a pepř.
-
4
K zálivce přidáme rozkrájená rajčata, jarní cibulky, parmezán, olivy a kapary. Směs smícháme s těstovinami, bramborami a fazolovými lusky. Mísu zakryjeme fólií a necháme 30 minut odstát. Před servírováním ochutnáme a popřípadě dokořeníme solí a pepřem.