Zapečená koprovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 7 g Sůl
  • 20 g Cukr krupice
  • 100 g Kopr čerstvý
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 837.8 mg
  • Vláknina 9520 mg
  • Vitamín A 9520 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného pekáčku, osolíme. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na lžíci másla dozlatova, přidáme nasekaný kopr a zalijeme smetanou. Krátce povaříme, osladíme a nalijeme do pekáčku na brambory. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut, podáváme ozdobené nasekaným koprem.

Komentáře k receptu