Hermelín plněný žampiony s pivní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 480 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 751 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 437 mg
  • Vláknina 5028 mg
  • Vitamín A 5028 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, vlašské ořechy umeleme. Hermelíny podélně rozkrojíme a vnitřky opatrně vydlabeme. Vydlabaný sýr odložíme.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony, sůl a zhruba 10 minut dusíme. Poté vmícháme ořechy a petrželovou nať. Směs necháme zchladnout. Poté jí plníme vydlabané půlky hermelínů, které po naplnění opět spojíme, sepneme párátky a obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Než začneme hermelíny smažit v oleji, připravíme pivní omáčku.

  • 3

    Na másle rozehřejeme odložený vydlabaný vnitřek hermelínů, rozpustíme, přimícháme petrželovou nať, rozředíme pivem a mícháme dohladka.

  • 4

    Smažené hermelíny servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu