Hermelín plněný žampiony s pivní omáčkou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 60 g Máslo čerstvé
- 60 g Ořechy vlašské
- 480 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 400 g Žampiony čerstvé
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 20 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 65 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 437 mg
- Vláknina 5028 mg
- Vitamín A 5028 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, vlašské ořechy umeleme. Hermelíny podélně rozkrojíme a vnitřky opatrně vydlabeme. Vydlabaný sýr odložíme.
-
2
Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony, sůl a zhruba 10 minut dusíme. Poté vmícháme ořechy a petrželovou nať. Směs necháme zchladnout. Poté jí plníme vydlabané půlky hermelínů, které po naplnění opět spojíme, sepneme párátky a obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Než začneme hermelíny smažit v oleji, připravíme pivní omáčku.
-
3
Na másle rozehřejeme odložený vydlabaný vnitřek hermelínů, rozpustíme, přimícháme petrželovou nať, rozředíme pivem a mícháme dohladka.
-
4
Smažené hermelíny servírujeme přelité omáčkou.