Zahuštěná polévka s chřestem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Žemle tuková
  • 300 g Chřest zelený
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.2 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 125 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1250 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 2.9 mg
  • Vláknina 683.8 mg
  • Vitamín A 683.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kousky očištěného chřestu dáme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, kterou dochutíme solí a muškátovým oříškem a zalijeme prochladlým chřestovým vývarem. Polévku dobře promícháme a vaříme nejméně 20 minut. Poté hotovou polévku zjemníme smetanou a naporcujeme, posypeme sekanou petrželkou a orestovanými kostičkami žemle. Pokrm podáváme teplý.

Komentáře k receptu