Vepřová kapsa se sýrem
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
- 60 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 60 g Strouhanka
- 800 g Vepřová pečeně
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 180 g Sýr Gruyére
- 20 g Rozmarýn čerstvý
- 350 ml Víno bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1069 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 77 g
- Sodík 1337 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 278.8 mg
- Draslík 1510.9 mg
- Vláknina 8342.5 mg
- Vitamín A 8342.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.8 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nádivka: očistíme špenát, dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech a krátce povaříme, aby povadl.
-
2
Vodu ze špenátu slijeme a uchováme. Špenát najemno nasekáme
-
3
a smícháme s ochucenou strouhankou, slaninou, parmezánem, vejcem česnekem, smetanou, petrželí a rozmarýnou. Je-li nádivka příliš suchá, přilijeme trochu vína nebo vody z vaření špenátu.
-
4
Do masa uděláme kapsy a naplníme. Dáme je do pekáče a zalijeme vínem. Přikryjeme a asi 50 minut podusíme v předehřáté troubě při 160°C.
-
5
Pekáč vyndáme z trouby a zvýšíme teplotu trouby na 220°C. Výpek podlijeme vínem. Na kotlety klademe plátky sýra a mísu vrátíme do trouby, 10-15 minut zapékáme, až se sýr roztaví. Podáváme horké.