Sardinské ravioli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 65 g Sýr Parmezán
  • 75 g Sýr Ricotta
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Šafrán
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1012 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 320.7 mg
  • Draslík 535.6 mg
  • Vláknina 5041.9 mg
  • Vitamín A 5041.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si nádivku. Brambory si pokrájíme a vaříme 20 minut doměkka. Uvařené brambory slijeme a v míse rozmačkáme na kaši. Necháme vychladnout a poté přimícháme parmezán s ricottou, žloutek, mátu natrhanou na kousky a šafrán. Dochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme plát a vykrajujeme zvlněnou formičkou z těsta oválky. Do každého oválku umístíme na jednu polovinu nádivku, druhou polovinu potřeme vodou a přehneme tak, abychom získali půlměsíc. Důkladně stlačíme k sobě. Těstoviny rozložíme, posypeme trochu moukou a necháme oschnout.

  • 3

    Těstoviny si uvaříme v osolené vodě 5 minut.

  • 4

    Mezitím v pánvi necháme vzpěnit máslo. Uvařené těstoviny slijeme a umístíme do pekáče. Zalijeme rozehřátým máslem a posypeme nastrouhaným parmezánem. Pečeme 15 minut při 190 stupních dozlatova. Před podáváním necháme 5 minut odstát.

Komentáře k receptu