Sardinské ravioli
Suroviny
- 400 g Brambory
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Parmezán
- 65 g Sýr Parmezán
- 75 g Sýr Ricotta
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Máta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Šafrán
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1012 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 320.7 mg
- Draslík 535.6 mg
- Vláknina 5041.9 mg
- Vitamín A 5041.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si nádivku. Brambory si pokrájíme a vaříme 20 minut doměkka. Uvařené brambory slijeme a v míse rozmačkáme na kaši. Necháme vychladnout a poté přimícháme parmezán s ricottou, žloutek, mátu natrhanou na kousky a šafrán. Dochutíme solí a pepřem.
-
2
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme plát a vykrajujeme zvlněnou formičkou z těsta oválky. Do každého oválku umístíme na jednu polovinu nádivku, druhou polovinu potřeme vodou a přehneme tak, abychom získali půlměsíc. Důkladně stlačíme k sobě. Těstoviny rozložíme, posypeme trochu moukou a necháme oschnout.
-
3
Těstoviny si uvaříme v osolené vodě 5 minut.
-
4
Mezitím v pánvi necháme vzpěnit máslo. Uvařené těstoviny slijeme a umístíme do pekáče. Zalijeme rozehřátým máslem a posypeme nastrouhaným parmezánem. Pečeme 15 minut při 190 stupních dozlatova. Před podáváním necháme 5 minut odstát.