Drožďové karbanátky s ovesnými vločkami
Suroviny
- 200 g Ovesné vločky
- 100 g Droždí
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Koření Mleté maso
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.44 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1136 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 916 mg
- Vláknina 11859.2 mg
- Vitamín A 11859.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky promyjeme, dáme je do hrnce a zalijeme 1/2 litrem vody. Necháme je 15-20 minut namočené. Pak je scedíme a dáme do mísy.
-
2
Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno.
-
3
V pánvi na 2 lžicích másla zpěníme cibuli, pak na ni rozpustíme droždí a přimícháme vše k vločkám společně s majoránkou, kořením do na mleté maso, petrželkou, pepřem, česnekem, směs zahustíme grahamovou moukou a dosolíme podle chuti.
-
4
V pánvi rozpálíme sádlo, směs nabereme lžicí (vrchovatou) a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova.