Domácí ravioli se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 60 g Máslo čerstvé
- 150 g Cibulka jarní
- 250 g Vepřové maso mleté
- 3 g Sůl
- 220 g Mascarpone
- 35 g Sýr Parmezán
- 20 g Šalvěj čerstvá
- 80 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 891 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 62 g
- Sodík 759 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 253.9 mg
- Draslík 417.9 mg
- Vláknina 6137.5 mg
- Vitamín A 6137.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si těsto z mouky, vajec, oleje, vody a špetky soli. Zabalíme je do fólie a dáme na 15 minut do chladničky.
-
2
Náplň: Najemno nakrájené cibulky a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty, poté přidáme mleté maso, průběžně promícháváme a smažíme asi 4 minuty dohněda. Všechna tekutina by se měla odpařit. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Maso odstavíme a po vychladnutí do něj zamícháme vejce.
-
3
Z těsta rozválíme na mírně pomoučeném vále velmi tenkou placku. Velkým ostrým nožem ji nakrájíme na čtverce o straně asi 6 cm. Polovinu čtverců lehce potřeme vodou a na každý položíme lžičku náplně. Navrch upravíme druhý čtverec těsta a okraje pevně stiskneme k sobě. Postup opakujeme, až spotřebujeme všechno těsto a náplň. Hotové ravioli rozložíme v jedné vrstvě na mírně pomoučený pečicí plech.
-
4
Omáčka: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mascarpone a mícháme při střední teplotě, až se sýr rozpustí. Potom do omáčky vmícháme strouhaný parmazán a nakrájenou šalvěj, průběžně promícháváme a asi minutu opatrně zahříváme.
-
5
Ravioli postupně vaříme asi 5 minut ve slané vodě. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.