Fettucine s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 28 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 68.7 mg
- Draslík 86.4 mg
- Vláknina 6245 mg
- Vitamín A 6245 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme chřest na krátké kousky (silnější výhonky předtím oloupeme) a smažíme je na másle při střední teplotě průběžně promícháváme asi 2 minuty doměkka. Přidáme nasekanou petrželovou nať a bazalku, podlijeme smetanou, osolíme a opepříme. Omáčku vaříme asi 2 minuty.
-
3
Přidáme nastrouhaný parmezán, důkladně ji promícháme, nalijeme na těstoviny a dobře protřeseme.