Zmrzlina griliášová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 21 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 640.3 mg
- Draslík 55.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1034.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Griliáš nadrtíme nebo roztlučeme v hmoždíři. Zakápneme horkou smetanou ochucenou vanilkovou esencí a necháme odležet.
-
2
Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu. V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě ztáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Nyní přimícháme drcený griliáš se smetanou.
-
3
Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.