Zapečený pórek s hermelínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 18 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 23.2 mg
- Draslík 1407.8 mg
- Vláknina 18610.8 mg
- Vitamín A 18610.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 163.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek rozebereme na jednotlivé listy, dobře propláchneme a pokrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Kapustu nakrájíme na proužky.
-
2
Olej rozpálíme, přisypeme pórek a necháme osmahnout dozlatova. Poté vsypeme houby a kapustu a smažíme 5 minut. K zelenině vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme z plotny. Brambory přendáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvedeme k varu. Vaříme 20 minut. Poté vodu slijeme a brambory vmícháme do pánve k zelenině. Osolíme a opepříme a dáme péct na 10 minut pod gril. Potom posypeme tymiánem a navrch dáme rozkrojený hermelín. Necháme krátce zapéct a ihned servírujeme.