Ravioli plněné dýní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 24 g
- Sodík 539 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 154.5 mg
- Draslík 390.8 mg
- Vláknina 5913 mg
- Vitamín A 5913 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Upečeme dýni v troubě rozehřáté na 180 °C asi hodinu doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme.
-
2
Z mouky a vajec vypracujeme těsto v robotu. Přikryjeme utěrkou, necháme 30 minut odpočinout.
-
3
Dýni dáme do mísy, rozmačkáme vidličkou a smícháme s muškátovým oříškem. Polovinu těsta rozválíme na obdélníkovou placku tlustou asi 1 mm. Druhou polovinu rozválíme na placku o něco větší.
-
4
Na první obdélník těsta rozložíme hromádky náplně (po lžičce) ve vzdálenosti asi 5 cm od sebe. Hromádky trochu smáčkneme a na každou položíme lístek šalvěje a petrželky.
-
5
Těsto mezi hromádkami náplně mírně potřeme vodou. Druhou placku těsta položíme na první a mezi hromádkami náplně je přitiskneme k sobě. Potom placky nakrájíme na čtverce. Ravioli postupně vaříme ve velkém množství osolené vody al dente (každou várku asi 4 minuty). Necháme je okapat, dáme na talíře, osolíme a opepříme, pokapeme rozehřátým máslem, posypeme parmezánem, případně ozdobíme několika lístky bylinek.