Roláda s čokoládovou šlehačkou
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
- 140 g Cukr krupice
- 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.333333 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 7 ks Vaječný bílek slepičí
- 7 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 balení Ztužovač šlehačky
- 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Brandy peach
- 2 polévková lžíce Káva instantní
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 34 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 393.7 mg
- Draslík 218.5 mg
- Vláknina 2055.2 mg
- Vitamín A 2055.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme pevný sníh z bílků s cukrem. Poté lehce vmícháme rozšlehané žloutky, kakaový prášek smíchaný s ustrouhanými ořechy a s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v mírně předehřáté troubě.
-
2
Upečené těsto položíme na vlhkou utěrku tak, aby pečící papír byl nahoře, abychom jej mohli sloupnout. Poté těsto i s utěrkou srolujeme do tvaru rolády a necháme vychladnout.
-
3
Mezitím připravíme náplň. Instantní kávu smícháme s brandy, šlehačku pevně ušleháme se ztužovačem, přimícháme cukr, nastrouhanou čokoládu a instantní kávu s brandy.
-
4
Vychladlou roládu rozbalíme, sundáme utěrku, plát rolády naplníme připravenou náplní a roládu znovu stočíme. Zabalíme ji do fólie a vložíme na chvíli do chladničky. Krájíme na šikmé řezy.