Sváteční chudí rytíři s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 62 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 167.7 mg
- Draslík 55.1 mg
- Vláknina 1046 mg
- Vitamín A 1046 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 15.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 233.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané mandle nastrouháme, dáme do misky a smícháme se skořicovým cukrem.
-
2
Veku nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Každý plátek namočíme zlehka z jedné strany do mléka, druhou stranu potřeme brusinkovým džemem. Vždy dva plátky spojíme namazanou stranou k sobě, pak je namočíme do rozšlehaného vejce a strouhanky.
-
3
Ve větší pánvi rozpálíme olej a obalené "chudé rytíře" osmažíme z každé strany dozlatova.
-
4
Osmažené "chudé rytíře" poklademe na talíře, ozdobíme borůvkovým džemem, kopečkem šlehačky, kterou posypeme nastrouhanými mandlemi, podáváme.