Podkrkonošská hladká Ančka s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 13 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 209 mg
- Draslík 684.4 mg
- Vláknina 8427.8 mg
- Vitamín A 8427.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1556.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory ve slupce uvaříme v mírně osolené vodě (1 lžička soli + 2 litry vody). Uvařené scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostky.
-
2
Uvaříme vejce natvrdo - vaříme je 8-10 minut. Zchladíme je, oloupeme a pokrájíme na plátky.
-
3
Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce se lžičkou kmínu, zalijeme 2,5 dl vody, uvaříme ji doměkka - vaříme ji asi 15-20 minut. Pak cibuli s vývarem rozmixujeme.
-
4
V dalším hrnku svaříme mléko, do kterého zamícháme hladkou mouku (dáme pozor, aby se nám neudělaly hrudky), přidáme rozmixovaný vývar s cibulí a polévku pomalu povaříme ještě 5 minut. Dochutíme solí, octem a přimícháme omytý drobně pokrájený kopr.
-
5
Před podáváním dáme do talířů kostky brambor a vajíčka. Zalijeme je hladkou Ančkou a podáváme.