Podkrkonošská hladká Ančka s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 2.25 l Voda pitná
  • 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 209 mg
  • Draslík 684.4 mg
  • Vláknina 8427.8 mg
  • Vitamín A 8427.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1556.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory ve slupce uvaříme v mírně osolené vodě (1 lžička soli + 2 litry vody). Uvařené scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostky.

  • 2

    Uvaříme vejce natvrdo - vaříme je 8-10 minut. Zchladíme je, oloupeme a pokrájíme na plátky.

  • 3

    Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce se lžičkou kmínu, zalijeme 2,5 dl vody, uvaříme ji doměkka - vaříme ji asi 15-20 minut. Pak cibuli s vývarem rozmixujeme.

  • 4

    V dalším hrnku svaříme mléko, do kterého zamícháme hladkou mouku (dáme pozor, aby se nám neudělaly hrudky), přidáme rozmixovaný vývar s cibulí a polévku pomalu povaříme ještě 5 minut. Dochutíme solí, octem a přimícháme omytý drobně pokrájený kopr.

  • 5

    Před podáváním dáme do talířů kostky brambor a vajíčka. Zalijeme je hladkou Ančkou a podáváme.

Komentáře k receptu