Špagety s ovčím sýrem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 40 g Citrony
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 20 g Sůl
  • 60 g Cibulka jarní
  • 400 g Špagety
  • 2500 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1966 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 76.6 mg
  • Vláknina 2035 mg
  • Vitamín A 2035 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Ovčí sýr rozmixujeme se smetanou a citronovou šťávou. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno a citron na plátky, které ještě rozkrojíme napůl.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme a přidáme směs z ovčího sýru. Povaříme 1 minutu a odstavíme.

  • 4

    Na talíře upravíme špagety do věnce, doprostřed nalijeme omáčku z ovčího sýru, posypeme kolečky cibulky a ozdobíme plátečky citronu.

Komentáře k receptu