Yorkshireský pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 36 g
- Sodík 647 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 302.5 mg
- Draslík 161 mg
- Vláknina 6930 mg
- Vitamín A 6930 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1862.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme rozpustit na středním ohni. Poté s ní vytřeme formu na 6 muffinů. Zbytek tuku procedíme a dáme vychladit.
-
2
Mouku smícháme s 1/2 lžičky soli. Přidáme našlehané vejce, tuk ze slaniny a nakonec mléko. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny a pečeme na střední liště trouby předehřáté na 220 °C cca 15 minut. Pudink musí zhnědnout. Vyklopíme a ihned podáváme.