Yorkshireský pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Slanina vepřová
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 846 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 647 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 302.5 mg
  • Draslík 161 mg
  • Vláknina 6930 mg
  • Vitamín A 6930 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1862.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme rozpustit na středním ohni. Poté s ní vytřeme formu na 6 muffinů. Zbytek tuku procedíme a dáme vychladit.

  • 2

    Mouku smícháme s 1/2 lžičky soli. Přidáme našlehané vejce, tuk ze slaniny a nakonec mléko. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny a pečeme na střední liště trouby předehřáté na 220 °C cca 15 minut. Pudink musí zhnědnout. Vyklopíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu