Roláda květáková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 105 g Sýr Čedar
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 g Sýr tavený smetanový
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Květák
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Řeřicha
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.75 dl Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 193.9 mg
  • Draslík 623.1 mg
  • Vláknina 6880.6 mg
  • Vitamín A 6880.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč vyložíme pergamenovým papírem. Květák uvaříme v páře, aby byl měkký, opláchneme ho pod studenou vodou a rozmixujeme v mixéru.

  • 2

    Našleháme žloutky a přidáme ke květáku s 25 g čedaru a 60 g měkkého sýra, hořčicí, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec ušleháme z bílků nepříliš tuhý sníh a vmícháme do směsi.

  • 3

    Do pekáče rozprostřeme směs a pečeme 25 minut při teplotě 190 °C, až získá nazlátlou barvu.

  • 4

    Pokrájíme řeřichu a několik snítek si schováme na ozdobu. Rozpustíme v pánvi máslo a řeřichu smažíme 3 minuty. Přidáme mouku a jogurt, vše promícháme a smažíme 2 minuty. Vložíme sýry.

  • 5

    Upečenou směs vyklopíme na navlhčený kus látky pokrytý pergamenovým papírem. Odloupneme z vršku papír a necháme unikat 1 minutu páru. Poté stočíme upečenou směs do rolády, včetně nového kusu pergamenového papíru.

  • 6

    Roládu rozbalíme, celý povrch pokryjeme směsí z pánve a zase srolujeme. Vložíme do pekáče, posypeme zbývajícím sýrem a necháme péci 5 minut.

  • 7

    Můžeme podávat jak teplou, tak i studenou.

Komentáře k receptu