Roláda květáková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 27 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 193.9 mg
- Draslík 623.1 mg
- Vláknina 6880.6 mg
- Vitamín A 6880.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pekáč vyložíme pergamenovým papírem. Květák uvaříme v páře, aby byl měkký, opláchneme ho pod studenou vodou a rozmixujeme v mixéru.
-
2
Našleháme žloutky a přidáme ke květáku s 25 g čedaru a 60 g měkkého sýra, hořčicí, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec ušleháme z bílků nepříliš tuhý sníh a vmícháme do směsi.
-
3
Do pekáče rozprostřeme směs a pečeme 25 minut při teplotě 190 °C, až získá nazlátlou barvu.
-
4
Pokrájíme řeřichu a několik snítek si schováme na ozdobu. Rozpustíme v pánvi máslo a řeřichu smažíme 3 minuty. Přidáme mouku a jogurt, vše promícháme a smažíme 2 minuty. Vložíme sýry.
-
5
Upečenou směs vyklopíme na navlhčený kus látky pokrytý pergamenovým papírem. Odloupneme z vršku papír a necháme unikat 1 minutu páru. Poté stočíme upečenou směs do rolády, včetně nového kusu pergamenového papíru.
-
6
Roládu rozbalíme, celý povrch pokryjeme směsí z pánve a zase srolujeme. Vložíme do pekáče, posypeme zbývajícím sýrem a necháme péci 5 minut.
-
7
Můžeme podávat jak teplou, tak i studenou.