Vepřová krkovička s pečenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Sýr kozí
  • 600 g Vepřová krkovička
  • 65 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Pepř červený celý
  • 8 ks Rajčata
  • 2 ks Ančovička - filety
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 0.7 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 162.3 mg
  • Draslík 584.3 mg
  • Vláknina 5715.3 mg
  • Vitamín A 5715.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata rozkrojíme na polovinu a poklademe je do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, mořskou solí a pepřem. Dáme je do předehřáté trouby péct při 200 °C. Pečeme přibližně 25-35 minut. Před koncem pečení (asi 5 minut) dáme na každou polovinu rajčete 1 lžičku nastrouhaného kozího sýru.

  • 2

    Mezitím si připravíme salsu: Do hlubší nádoby si dáme pokrájené omyté bylinky - petrželovou nať, bazalku, kopr, pažitku, oregano. Přidáme kapary, hořčici, pokrájené filety ančoviček, vinný ocet z bílého vína a olivový olej. Všechny ingredience rozmixujeme na pastu.

  • 3

    Omyté a osušené vepřové steaky z krkovičky osolíme, opepříme rozemletým červeným pepřem a grilujeme je z každé strany dozlatova. Grilujeme je 6-8 minut.

  • 4

    Na každý steak dáme kopeček salsy a podáváme je s upečenými rajčaty.

Komentáře k receptu