Vepřová krkovička s pečenými rajčaty
Suroviny
- 70 g Sýr kozí
- 600 g Vepřová krkovička
- 65 ml Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Pepř červený celý
- 8 ks Rajčata
- 2 ks Ančovička - filety
- 1 špetka Sůl mořská
- 0.7 dl Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 68 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 162.3 mg
- Draslík 584.3 mg
- Vláknina 5715.3 mg
- Vitamín A 5715.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata rozkrojíme na polovinu a poklademe je do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, mořskou solí a pepřem. Dáme je do předehřáté trouby péct při 200 °C. Pečeme přibližně 25-35 minut. Před koncem pečení (asi 5 minut) dáme na každou polovinu rajčete 1 lžičku nastrouhaného kozího sýru.
-
2
Mezitím si připravíme salsu: Do hlubší nádoby si dáme pokrájené omyté bylinky - petrželovou nať, bazalku, kopr, pažitku, oregano. Přidáme kapary, hořčici, pokrájené filety ančoviček, vinný ocet z bílého vína a olivový olej. Všechny ingredience rozmixujeme na pastu.
-
3
Omyté a osušené vepřové steaky z krkovičky osolíme, opepříme rozemletým červeným pepřem a grilujeme je z každé strany dozlatova. Grilujeme je 6-8 minut.
-
4
Na každý steak dáme kopeček salsy a podáváme je s upečenými rajčaty.