Rybí filé na špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé rybí
  • 600 g Špenát listový mražený
  • 60 g Gouda
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Omáčka Tahini
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 97 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 48.5 mg
  • Draslík 106.4 mg
  • Vláknina 3135.8 mg
  • Vitamín A 3135.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 810.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulky očistíme, opláchneme, světlé části nasekáme najemno. Česnek rovněž nasekáme. Obojí společně orestujeme na 2 lžících přepuštěného másla. Přidáme špenát, zalijeme šálkem vody, přivedeme k varu. Ochutíme římským kmínem, koriandrem, muškátovým květem, solí a pepřem, zakryté cca 15 minut podusíme.

  • 2

    Filety omyjeme, osušíme na papírové utěrce, nakrájíme na cca 5 cm velké kousky. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Na bešamel zahřejeme zbytek másla a necháme na něm zpěnit mouku. Přilijeme mléko, za stálého míchání na mírném ohni povaříme cca 5 minut. Vmícháme tahinu, nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 225 °C, pekáček vymastíme. Špenát necháme okapat na cedníku, polovinu množství ryby naskládáme do pekáčku, pokryjeme špenátem a na něj rozložíme zbytek rybích kousků. Přelijeme připraveným bešamelem a na střední liště trouby pečeme cca 20 minut.

  • 5

    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. chlebové placky.

Komentáře k receptu