Sardinky s koriandrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 30 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 207.4 mg
- Vláknina 2656.3 mg
- Vitamín A 2656.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardinky očistíme od šupin, vykucháme je a vyjmeme vnitřnosti včetně krevní sraženiny, opláchneme a osušíme. Osolíme je ze všech stran, opepříme a potřeme olejem. Grilujeme z obou stran do křupava.
-
2
Koriandrové máslo: Na rozpálenou pánev nasypeme koriandr a opražíme ho. Přesypeme do misky. Přidáme změklé máslo, citronovou šťávu a šleháme dohladka. Přidáme nadrobno nasekanou šalotku, citronovou kůru, sůl, pepř.
-
3
Sardinky dáme na velkou mísu, na každou rozetřeme kousek koriandrového másla, zdobíme kousky citronu a petrželovou natí.