Karamelová mléčná rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 420 g Cukr krupice
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 168 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 157 g
  • Cholesterol 210.1 mg
  • Draslík 66.6 mg
  • Vláknina 3500 mg
  • Vitamín A 3500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkový lusk rozřízneme vnitřek vymáčkneme do mléka.

  • 2

    Mléko uvedeme k varu.

  • 3

    Rýži propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka.

  • 4

    Uvedeme k varu, vaříme 25 minut.

  • 5

    Uvařenou kaši odstavíme z plotny, vmícháme žloutky a 120g cukru.

  • 6

    Zbytek cukru přesypeme do hrnce a necháme rozpustit za stálého míchání v karamel.

  • 7

    Hotový karamel nalijeme do formy a navrch přelijeme rýžovou kaši.

  • 8

    Necháme vychladnou přes noc v chladničce.

Komentáře k receptu