Polévka z tofu a hlávkovkého salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 10 g Zázvor celý
  • 125 g Salát hlávkový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 1462 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 450.6 mg
  • Vláknina 11899.2 mg
  • Vitamín A 11899.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tofu nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme tofu a osmahneme do hněda. Vyndáme tofu a necháme okapat. Přidáme nakrájenou mrkev, jarní cibulky, zázvorový kořen, smažíme 2 minuty.

  • 2

    Přidáme zeleninový vývar, sherry, sójovou omáčku a cukr. Vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Povaříme minutu.

  • 3

    Pokrájíme hlávkový salát a polévku zamícháme, aby kousky salátu svraskly. Vrátíme do pánve tofu a prohřejeme. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu