Polévka z tofu a hlávkovkého salátu
Suroviny
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 10 g Zázvor celý
- 125 g Salát hlávkový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.2 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 99 g
- Sodík 1462 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 5.4 mg
- Draslík 450.6 mg
- Vláknina 11899.2 mg
- Vitamín A 11899.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tofu nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme tofu a osmahneme do hněda. Vyndáme tofu a necháme okapat. Přidáme nakrájenou mrkev, jarní cibulky, zázvorový kořen, smažíme 2 minuty.
-
2
Přidáme zeleninový vývar, sherry, sójovou omáčku a cukr. Vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Povaříme minutu.
-
3
Pokrájíme hlávkový salát a polévku zamícháme, aby kousky salátu svraskly. Vrátíme do pánve tofu a prohřejeme. Osolíme a opepříme.
-
4
Podáváme teplé.