Zeleninová polévka z brambor a mrkve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 750 g Mrkev kořen
  • 200 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 450 g
  • Sodík 1240 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 979 mg
  • Vláknina 24452.2 mg
  • Vitamín A 24452.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a mrkev oloupeme a pokrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme brambory a mrkev a osmahneme.

  • 2

    Zeleninu zalijeme vývarem, uvedeme do varu a povaříme pod poklicí zhruba 15 minut.

  • 3

    Z hrnce vybereme a odložíme 4 lžíce zeleniny a zbývající zeleninu ve vývaru rozmixujeme ručním mixérem. V polévce rozpustíme sýr, přidáme odloženou zeleninu, osolíme a opepříme. Nakonec posypeme sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu