Zeleninová polévka z brambor a mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 450 g
- Sodík 1240 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 979 mg
- Vláknina 24452.2 mg
- Vitamín A 24452.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a mrkev oloupeme a pokrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme brambory a mrkev a osmahneme.
-
2
Zeleninu zalijeme vývarem, uvedeme do varu a povaříme pod poklicí zhruba 15 minut.
-
3
Z hrnce vybereme a odložíme 4 lžíce zeleniny a zbývající zeleninu ve vývaru rozmixujeme ručním mixérem. V polévce rozpustíme sýr, přidáme odloženou zeleninu, osolíme a opepříme. Nakonec posypeme sekanou pažitkou.