Těsto na bábovku kynuté

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 375 g Máslo čerstvé
  • 20 g Droždí sušené
  • 15 g Sůl
  • 25 g Cukr moučkový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 8 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 647 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 242.3 mg
  • Draslík 81.4 mg
  • Vláknina 1076 mg
  • Vitamín A 1076 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí vsypeme do vlažného mléka, zamícháme a necháme vzejít.

  • 2

    V míse promícháme mouku s cukrem a solí, přidáme máslo, rozklepneme do mísy vejce, přidáme kvásek, promícháme a vypracujeme těsto. Mísu překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout. Doba kynutí je podle teploty přibližně 60 minut.

  • 3

    Formu na bábovku plníme těstem asi jen do poloviny, zbytek nabyde pečením.

Komentáře k receptu