Sýrový sendvič Muffuletta
Suroviny
- 100 g Květák
- 75 g Salám Poličan
- 30 g Olivy černé
- 75 g Celer řapíkatý
- 125 g Mozzarella
- 100 g Sýr Provolone
- 100 g Mortadella
- 100 g Olivy zelené
- 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Fenyklová semínka
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 plátek Chléb Pita
- 0.5 l Voda pitná
- 0.12 l Ocet vinný
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1268 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 55.9 mg
- Draslík 300.3 mg
- Vláknina 7299.3 mg
- Vitamín A 7299.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a česnek oloupeme, papriku, květák a celer omyjeme a vše nakrájíme na malé kousky. V hrnci svaříme ocet s 0,5 litrem vody a lžící solí, přidáme připravenou zeleninu a krátce cca 1 min povaříme. Hrnec odstavíme a necháme cca 30 min chladnout.
-
2
Slijeme a zeleninu necháme okapat na cedníku. Smícháme ji s olivami nakrájenými na kolečka, kapary, sušeným oreganem, mletými chilli papričkami a fenyklem. Ochutíme solí a pepřem.
-
3
Nakonec postupně vmícháme olivový olej a necháme min. 2 hod odstát při pokojové teplotě.
-
4
Chlebovou placku rozřízneme, na spodní díl rozložíme polovinu salátu, na něj navrstvíme plátky jednotlivých sýrů a salám. Navrch dáme zbytek salátu. Přiložíme horní polovinou chlebové placky, pokapanou olejem ze salátu, stiskneme a nakrájíme na čtvrtiny. Ihned podáváme.