Pudink s rýží a smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 šálek Hrozinky
  • 1 šálek Cukr krupice
  • 0.75 šálek Rýže jasmínová
  • 4 šálek Smetana sladká 12%
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 979 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 317.4 mg
  • Draslík 345.6 mg
  • Vláknina 9676 mg
  • Vitamín A 9676 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do varu uvedeme 1/2 šálku cukru, máslo, mléko, 1 lžičku vanilkového cukru, citronovou kůru a smetanu ke šlehání. Rýži si propláchneme a přidáme ke směsi, přikrytou ji dusíme asi 45 minut. Poté přidáme hrozinky a směs odstavíme. Po 5 minutách pudink přelijeme do mísy a posypeme skořicí - po vychlazení ho umístíme do chladničky.

  • 2

    Ve vodní lázni si rozšleháme vejce s cukrem a moukou do zhoustnutí. Směs odstavíme a přimícháme horkou smetanu s vanilkovým cukrem - po vychlazení umístíme omáčku také do chladničky.

  • 3

    Pudink podáváme spolu s omáčkou.

Komentáře k receptu