Pudink s rýží a smetanovou omáčkou
Suroviny
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Cukr vanilka
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 šálek Hrozinky
- 1 šálek Cukr krupice
- 0.75 šálek Rýže jasmínová
- 4 šálek Smetana sladká 12%
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 979 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 61 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 317.4 mg
- Draslík 345.6 mg
- Vláknina 9676 mg
- Vitamín A 9676 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do varu uvedeme 1/2 šálku cukru, máslo, mléko, 1 lžičku vanilkového cukru, citronovou kůru a smetanu ke šlehání. Rýži si propláchneme a přidáme ke směsi, přikrytou ji dusíme asi 45 minut. Poté přidáme hrozinky a směs odstavíme. Po 5 minutách pudink přelijeme do mísy a posypeme skořicí - po vychlazení ho umístíme do chladničky.
-
2
Ve vodní lázni si rozšleháme vejce s cukrem a moukou do zhoustnutí. Směs odstavíme a přimícháme horkou smetanu s vanilkovým cukrem - po vychlazení umístíme omáčku také do chladničky.
-
3
Pudink podáváme spolu s omáčkou.