Rajčatová šlehaná pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 10 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 23.9 mg
- Draslík 154.7 mg
- Vláknina 1551.7 mg
- Vitamín A 1551.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme a vydlabeme jadérka. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata posekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, podlijeme vínem, necháme vyvařit asi z poloviny, přidáme posekaná rajčata, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi půl hodiny. Nyní přidáme bešamel, přilijeme vývar, povaříme pár minut, stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Přilijeme smetanu a vyšleháme do pěny.
-
3
Podáváme ke grilovaným masům.