Pečený losos s okurkovo-koprovou omáčkou
Suroviny
- 250 g Jogurt bílý
- 600 g Losos - filety
- 2 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Hořčice dijonská
- 1 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 9 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 86.1 mg
- Draslík 699.7 mg
- Vláknina 974.8 mg
- Vitamín A 974.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou okurku nakrájíme na kostičky, vsypeme do sítka, osolíme a necháme nad mísou asi 1 hodinu stát. Potom okurku propláchneme studenou vodou a osušíme.
-
2
Jogurt smícháme s hořčicí, nadrobno nakrájenou cibulkou, nasekaným koprem a okurkou. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Omyté filety z lososa urovnáme do pekáčku, potřeme olejem, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 8-10 minut. Vyjmeme z trouby a vypečenou šťávu vmícháme do připravené omáčky.
-
4
Lososa upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.