Pečený losos s okurkovo-koprovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 600 g Losos - filety
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Hořčice dijonská
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 86.1 mg
  • Draslík 699.7 mg
  • Vláknina 974.8 mg
  • Vitamín A 974.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou okurku nakrájíme na kostičky, vsypeme do sítka, osolíme a necháme nad mísou asi 1 hodinu stát. Potom okurku propláchneme studenou vodou a osušíme.

  • 2

    Jogurt smícháme s hořčicí, nadrobno nakrájenou cibulkou, nasekaným koprem a okurkou. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Omyté filety z lososa urovnáme do pekáčku, potřeme olejem, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 8-10 minut. Vyjmeme z trouby a vypečenou šťávu vmícháme do připravené omáčky.

  • 4

    Lososa upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu