Bílá bábovka jaffa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 315 g Samokypřicí mouka
  • 155 g Čokoláda bílá
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 69.5 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 4925.9 mg
  • Vitamín A 4925.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do ohnivzdorné misky vložíme nastrouhanou bílou čokoládu a ve vodní lázni ji necháme za stálého míchání rozpustit na hladkou kaši. Poté dáme misku stranou, aby čokoláda vychladla.

  • 2

    Máslo a cukr utřeme v míse do nadýchaného krému. Vmícháme vejce, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, likér a vychladlou čokoládu.

  • 3

    Přisypeme mouku, přilijeme mléko a promícháme. Těsto nalijeme do vymazané bábovkové formy a pečeme 30 minut.

  • 4

    Poté necháme 5 minut ve formě odpočinout, vyklopíme a necháme vychladnout. Ozdobíme moučkovým cukrem, případně kandovanou pomerančovou kůrou a podáváme.

Komentáře k receptu