Čokoládový pudink se zázvorovou šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 145 g Cukr moučkový
  • 200 g Čokoláda 80%
  • 285 ml Smetana ke šlehání 31%
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Likér zázvorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 82.6 mg
  • Vláknina 299.3 mg
  • Vitamín A 299.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací misky na suflé vymažeme máslem a vložíme na cca 20min do lednice. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme mletý zázvor a vanilkovou esenci.

  • 2

    Troubu rozpálíme na 190C. Misky vyjmeme z lednice a ještě jednou vymažeme máslem. Do čokoládové směsi přišleháme žloutky a postupně po lžících přimícháme cukr, mouku a kypřicí prášek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme zapékacích misek a pečeme 20min.

  • 3

    Mezitím ušleháme ze smetany hustou šlehačku, vmícháme do ní zázvorový likér, mletý zázvor a dosladíme moučkovým cukrem dle chuti.

  • 4

    Hotový pudink posypeme cukrem a podáváme se zázvorovou šlehačkou.

Komentáře k receptu