Čokoládový pudink se zázvorovou šlehačkou
Suroviny
- 145 g Cukr moučkový
- 200 g Čokoláda 80%
- 285 ml Smetana ke šlehání 31%
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Likér zázvorový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 35 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 82.6 mg
- Vláknina 299.3 mg
- Vitamín A 299.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací misky na suflé vymažeme máslem a vložíme na cca 20min do lednice. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme mletý zázvor a vanilkovou esenci.
-
2
Troubu rozpálíme na 190C. Misky vyjmeme z lednice a ještě jednou vymažeme máslem. Do čokoládové směsi přišleháme žloutky a postupně po lžících přimícháme cukr, mouku a kypřicí prášek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme zapékacích misek a pečeme 20min.
-
3
Mezitím ušleháme ze smetany hustou šlehačku, vmícháme do ní zázvorový likér, mletý zázvor a dosladíme moučkovým cukrem dle chuti.
-
4
Hotový pudink posypeme cukrem a podáváme se zázvorovou šlehačkou.