Koláč Streusel s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1291 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 82 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 266.4 mg
- Draslík 308.8 mg
- Vláknina 15937.2 mg
- Vitamín A 15937.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z 250 g hladké mouky, 125 g másla, 1 vejce a špetky soli vypracujeme jemné těsto, které necháme půl hodiny odležet.
-
2
Formu vymažeme máslem, naplníme ho vyváleným těstem a posypeme jablky, která jsme oloupali a pokrájeli na malé kostičky.
-
3
Pečeme 20 minut při 205 °C.
-
4
250 ml smetany vyšleháme s jedním vejcem, 50 g moučkového cukru a 15 g vanilkového cukru. Hotovu směs nalijeme na koláč a necháme péct dalších 15 minut.
-
5
Ze 125 g másla, 125 g mouky, 125 g moučkového cukru a 125 g mandlového prášku vypracujeme drolivé těsto. Dochutíme skořicí.
-
6
Drobenkou posypeme koláč a pečeme 25 minut při 225 °C.
-
7
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.