Telecí brzlík zapečený s chlebem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 33 g
- Sodík 2052 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 411 mg
- Draslík 1116.1 mg
- Vláknina 11129.5 mg
- Vitamín A 11129.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brzlíky vhodíme na 3 minuty do horké vody, vyjmeme, vložíme do studené vody a jakmile se ochladí, vymačkáme je a nakrájíme na plátky. Každý plátek posypeme solí a pepřem.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, na dno pekáčku vyskládáme plátky toastového chleba, na každý chlebový plátek položíme plátek brzlíku, na ně pak plátky lanýže, zalijeme bešamelem, zakapeme máslem, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 45 minut.
-
3
Brzlíky rozdělíme na talíře a obložíme pokrájenými kyselými okurkami.