Dršťky na janovský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Dršťky vařené
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 600 g Brambory vařené
  • 60 ml Olej olivový
  • 300 ml Omáčka rajčatová
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 938 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 250.8 mg
  • Draslík 587.8 mg
  • Vláknina 5500 mg
  • Vitamín A 5500 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené dršťky nakrájíme na nudličky, vložíme na pánev s rozpáleným olejem a 3 až 5 minut je opékáme. Pekáček vymažeme máslem a smažené dršťky do něj přendáme. Rajčatovou omáčku naředíme vývarem a zalijeme dršťky v pekáčku. Vše posypeme strouhaným parmezánem, dáme zapéct do předehřáté trouby na 10 minut.

  • 2

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu