Obří cappellaccio s ořechy a liškami
Suroviny
- 5 g Sůl
- 120 g Ořechy vlašské
- 180 g Sýr Ricotta
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Pepř bílý
- 5 g Máta
- 300 g Lišky čerstvé
- 20 ml Olej sezamový
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Feferony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mascarpone
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 45 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 342.1 mg
- Draslík 261.9 mg
- Vláknina 7982.7 mg
- Vitamín A 7982.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaděláme těsto a zabalené do fólie necháme odpočinout. Ořechy
-
2
opražíme na sezamovém oleji a rozmixujeme. Smícháme je s ricottou,
-
3
přidáme mascarpone a parmezán a dochutíme.
-
4
Z těsta vyválíme nepříliš slabý plát a vykrojíme z něj 8 kruhů
-
5
o průměru 8 cm. Okraj 4 z nich potřeme rozšlehaným vajíčkem
-
6
a naplníme je směsí ricotty a ořechů. Položíme na ně zbylé 4 kruhy
-
7
a okraje dobře smáčkneme. Ořízneme zoubkovaným rádýlkem
-
8
a dáme stranou. Lišky omyjeme, odřízneme spodní část nožiček a rozkrojíme je na 4 části.
-
9
Na pánvi rozehřejeme olej s nadrobno nasekanou feferonkou
-
10
a neoloupaným stroužkem česneku rozkrojeným na polovinu.
-
11
Přidáme houby a lístky divoké máty. Podusíme 5 minut a osolíme.
-
12
Cappellacci uvaříme, zcedíme je a dáme do široké pánve s houbami
-
13
a 1 vrchovatou lžičkou másla. Dobře promícháme a podáváme.