Obří cappellaccio s ořechy a liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 120 g Ořechy vlašské
  • 180 g Sýr Ricotta
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Pepř bílý
  • 5 g Máta
  • 300 g Lišky čerstvé
  • 20 ml Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mascarpone
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 342.1 mg
  • Draslík 261.9 mg
  • Vláknina 7982.7 mg
  • Vitamín A 7982.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme těsto a zabalené do fólie necháme odpočinout. Ořechy

  • 2

    opražíme na sezamovém oleji a rozmixujeme. Smícháme je s ricottou,

  • 3

    přidáme mascarpone a parmezán a dochutíme.

  • 4

    Z těsta vyválíme nepříliš slabý plát a vykrojíme z něj 8 kruhů

  • 5

    o průměru 8 cm. Okraj 4 z nich potřeme rozšlehaným vajíčkem

  • 6

    a naplníme je směsí ricotty a ořechů. Položíme na ně zbylé 4 kruhy

  • 7

    a okraje dobře smáčkneme. Ořízneme zoubkovaným rádýlkem

  • 8

    a dáme stranou. Lišky omyjeme, odřízneme spodní část nožiček a rozkrojíme je na 4 části.

  • 9

    Na pánvi rozehřejeme olej s nadrobno nasekanou feferonkou

  • 10

    a neoloupaným stroužkem česneku rozkrojeným na polovinu.

  • 11

    Přidáme houby a lístky divoké máty. Podusíme 5 minut a osolíme.

  • 12

    Cappellacci uvaříme, zcedíme je a dáme do široké pánve s houbami

  • 13

    a 1 vrchovatou lžičkou másla. Dobře promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu