Gnocchi se špekem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1111 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 277.1 mg
- Vláknina 4997.5 mg
- Vitamín A 4997.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku nasekáme najemno a na pánvi s olejem a s 1 lžící vody chvíli vaříme. Špek nakrájíme na slabé proužky a pak na kostičky.
-
2
V jiné pánvičce rychle spaříme hrášek, aby se z něj uvolnily slupky,
-
3
přidáme ho k šalotce a zvolna podusíme 4 minuty.
-
4
Přidáme špek a podlijeme sběračkou teplé vody. Vše dále vaříme
-
5
2-3 minuty.
-
6
Gnocchi vaříme ve slané vodě „al dente" a scedíme. Dáme na pánev, necháme vsáknout vodu z omáčky a posypeme rozdrobenou fetou.
-
7
Na závěr posypeme černým pepřem a podáváme.