Gnocchi se špekem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Hrášek
  • 30 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sýr Feta
  • 350 g Gnocchi bramborové
  • 80 ml Olej olivový
  • 260 ml Voda pitná
  • 1 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1111 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 277.1 mg
  • Vláknina 4997.5 mg
  • Vitamín A 4997.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nasekáme najemno a na pánvi s olejem a s 1 lžící vody chvíli vaříme. Špek nakrájíme na slabé proužky a pak na kostičky.

  • 2

    V jiné pánvičce rychle spaříme hrášek, aby se z něj uvolnily slupky,

  • 3

    přidáme ho k šalotce a zvolna podusíme 4 minuty.

  • 4

    Přidáme špek a podlijeme sběračkou teplé vody. Vše dále vaříme

  • 5

    2-3 minuty.

  • 6

    Gnocchi vaříme ve slané vodě „al dente" a scedíme. Dáme na pánev, necháme vsáknout vodu z omáčky a posypeme rozdrobenou fetou.

  • 7

    Na závěr posypeme černým pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu